Rakkaus voittaa kaiken – Amor vincit omnia

RAKKAUS, MIHIN KATOSIT?

Viimeiset pari viikkoa elämä on tuntunut tosi hankalalta. Tökstökstöks. Huomasin, että ajattelin ilkeitä ajatuksia. Kaupan kassajonossa arvostelin ihmisiä. Koittais nyt kiirehtiä, kauheeta mitä ostoksia, varmaan tosi vaikee ihminen jne…Kotona vihasin mun epäkäytännöllistä tiskipöytää, vihasin aamunaamaani, potkin villakoiria, kaiken kaikkiaan tunsin kaikkea muuta kuin rakkautta ja hyväksyntää.

Wellwell, baby, eikös noitten ajatusten pitänyt olla jo aikaa sitten menneitä?

Havahduin jo noin kymmenen vuotta sitten tarkkailemaan ajatuksiani satunnaisissa tilanteissa. Kesti kauan ennen kuin pääsin irti automaattisesta negatiivisesta arvostelusta tilanteissa, joilla ei ollut elämässäni mitään järjellistä merkitystä.

Tämä oli alkusoitto sille, että aloin opiskella hyväksyvää, tietoista läsnäoloa (mm. mindfulness). Opinkin. Edistyin. Aloin pitää kursseja toisillekin.

Opiskelen koko ajan kaikkea, mitä neurotieteitten alueella on opittavissa. Tutkimusta ja tietoa tulee koko ajan suorastaan ryöppyinä.

Olen oppinut,  että rakkauden tunne on se, jota tuntiessaan ihminen voi parhaiten. Hänen biokemiallinen ja sähkömagneettinen tilansa on ihanteellinen ja psyyke on vakaa ja onnellinen.  Rakkaudella ei tässä tarkoiteta rakastumista johonkin tiettyyn objektiin,  siis  omistamisen halua höystettynä eroottisella värinällä. Ehdoton rakkaus voi syntyä tuollaisenkin tunteen vaikutuksesta ja seurauksena, joskaan ei välttämättä. Optimaalinen rakkauden tunne, ehdoton, universaali rakkaus, armo ja laupeus pitää yllä ja kykenee usein palauttamaan fyysisen ja psyykkisen terveyden.

No, olin löytänyt sen. Voin hyvin.  Sitten hukkasin sen… no, melkein hukkasin.

Löytämistä edelsi ehdottoman anteeksiannon opiskelu, ehdottoman anteeksiannon oppiminen ja ehdoton anteeksi antaminen. Löytämistä potkaisi eteenpäin ”sattumanvarainen” tapaaminen. Tutustuin ihmiseen, joka energisoi jokaisen soluni ja täytti minut universaalilla rakkauden tunteella. Tämä energia piti yllä rakkautta, joka tuntui hyvältä joka tasolla. Ehdoton rakkaus ei kuitenkaan voi olla riippuvainen mistään objektista, vaan se on rakkaus, joka säteilee kuin aurinko erottelematta mitenkään kohdettaan. Kuin Jumalan rakkaus (tämä vain niille, jotka kestävät sanan Jumala).

Äkkiä tajusin, että tuo universaalin rakkaudentunteen liikkeelle saanut ”lähde” olikin ihan  itse luomani mielikuva. Toivotin hyvää kotimatkaa (kotimatkallahan me kaikki olemme). Huomasin kuitenkin melko pian, itse asiassa seuraavana päivänä, että elämäni alkoi näyttää yhtä synkältä ja ilottomalta kuin suomalaisessa kansanlaulussa. Tulin tietoiseksi ilkeistä ajatuksista ja vähitellen sitten myös siitä, että rakkaus oli kadonnut minusta.  Jalastani napsahti melkein nivelside, kauhuisessa mielessäni. Todellisuudessa kyse oli kystasta, joka kyllä repesi  ja jouduin käyttämään kyynärsauvoja. Symboliikkaa kerrakseen.

Keskityin käymään dialogia haavoittuneitten jalkojeni ja synkän, surullisen sydämeni kanssa.  Huomasin, että olin kadottanut rakkauden sydämestäni.

Miten sain rakkauden takaisin? Keskityin  siihen, että kaikki ympärilläni ilmentää rakkautta, etenkin nyt keväällä se on helppo huomata. Jokainen verso, jokainen vihreä nuppu, kaikki se elämä joka virkoaa ympäristössäni, valo, lämpö, lapsen hymy, kaunis kuva lehdessä, kirkas sininen taivas, hymy, maistuva aamukahvi, raikas ilma, tunne maasta jalkojeni alla, se että voin tuntea veden viileyden, lämmön tai pehmeyden, kaikki se viestittää minulle koko ajan vain rakkautta, vain hyväksyntää, vain KYLLÄ, KYLLÄ, KYLLÄ! Rakastan sinua, rakastan minua, rakastan elämää!

Rakkautta kannattaa sydämessään vaalia, vaikka mikä olisi – se on voimista voimakkain ja mahdeista mahtavin. Rakkaus voittaa kaiken, amor vincit omnia!

Rakkauden saat sydämeesi keskittämällä tietoisuutesi sydämen alueelle, keskittymällä hengittämään sydämen kautta, tuomalla sydämeesi kuvan, äänen tai tunteen rakkauden kohteesta. Kun ensimmäinen rakkauden värähdys tai aalto sydämessäsi tuntuu, tarraudu siihen kiinni, hengitä ja pidä parhaasi mukaan tuota tunnetta yllä. Hengitä, rentoudu, laajenna tuota tunnetta ja keskity nauttimaan siitä kaikin voimin. Päästä sitten irti tuosta kuvasta, äänestä tai tietystä rakkauden kohteesta. Keskity vain rakkauden tunteeseen. Käy läpi kaikki tuntemukset, joita voit tavoittaa kehossasi tuntiessasi rakkautta. Anna rakkauden tunteen laajentua kehossasi ja kehosi ulkopuolella niin laajaksi ja kauniiksi ja voimakkaaksi kuin vain on sinulle mahdollista. Älä yritä liikaa, vaan nauti siitä mitä saat aikaan. Voi olla, että et heti saa aikaan tunnetta, mutta harjoittelu tuottaa aina tuloksia. Jatka rakkauden tuntemista aina kun voit.

Ihan niin kuin kaikki kunnon kertomukset, tämäkin postaus päättyy siihen, että palasin rakkauteen, koska olin opetellut meditaatiota, hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja ehdotonta rakkautta. Kun rakastan elämää, elämä rakastaa minua takaisin. Kun rakastan nyt-hetkeä, jokainen nyt-hetki rakastaa minua takaisin! Elämä  On. Rakkautta!